Thursday, January 22, 2009

Di kala mimpi yang indah...

pagi tadi tok masuk ofis lambat... tergopoh gapah gi keje.. job kt ofis byk lg x setel.. nk stayback mlm tadi pun mmg xleh.. ada misi2 yg perlu tok laksanakan kat umah...

bgn pagi tadi pun lmbt sgt.. terlajak subuh... tapi itu pun terdgr bunyi hon bas sekolah yg lalu dpn umah tok ni..

pastu tok kejutkan ad.. tiba2 dia bgn terkejut.... pastu dia pndg tok semacam jerr... tok rasa pelik time tu.. pastu x psl2 ad cubit2 tok... lagi tok terkejut... dgn mai2 bgn tido lg... tok tanya kat ad.. knp syg?... saya wat salah ker?.. sbb tok takut kalo2 tok ter
siku ker.. tendang ker.. masa tido mlm tadi.. maklumlah mana sedar...

Awak jahat!!!.. awak jahat!!! (eerrrkkk??.. knp lak ni?..)... tok tanya.. knp syg?...

ad: awak jgn wat mcm tu..

tok : ye lah.. apa yg saya wat??..

time tu ad diam jer..

tok: awak mimpi yg bukan2 ek?..

ad: haah..

tok: syg mimpi apa?...

ad: (tiba2 dia berkerut)... mimpi awak kahwin lagi...

tok: alhamdulillah... muahahahaha.. (pagi2 dh tergelak2).. kawin ngan sape syg?..

ad: knp gelak? suke la tu ek?... dgn betina tu lahh!!..

tok: sape betina tu??...

ad: ada laahhhh...

tok: hahahahahahaha... adeeehhhh... x psl2 saya kene mrh ngan awak pagi2... awak ni... tu kan mainan syaitan... mgkn kita x bgn subuh kot.. tu psl mimpi bukan2...

ad: awak jgn wat camtu tau... kalo awk ada niat nk kawin lg siap awak... tau saya nk wat apa??...

tok: hahahahahaha...

perkara ni bkn pertama kali tok kene.. masa couple2 pun pernah kene camni... bad mood jer bila jumpa.. bila tanya2 rupa2nya mimpi buruk dia.. hahahaha...

masa baru smpai ofis tadi... ad mrh2 gak lagi sbb tok x infom dia yg tok dh sampai ke belum.. dia kata mulai hari ini... tok kene laporkan apa yg tok wat... setiap hari... kalo dia tau ada gadis yg cuba nk berkenalan ngan tok.. siap dia nanti.. hahahahahaha... mimpi nyer hal... x psl jer kene punch card tiap2 hari...


nak meriak gak.. Ad masuk paper selasa lps (berita harian)

9 comments:

Mademoiselle Cynicleopetra said...

mmg harus di bantai tok nih...lam mimpi pun syok kawin lagi yek...AD jgn kasi chance sama dia...

lawanya AD....meriak!

Khambeng Madu said...

berdarah idong lagi...!!

Pink Marie said...

help mek perlu darah tambahan kat hidung niiii

Gee said...

hahahhahah kelakar!

Dory said...

pehh.. glamer seh.. siap name penuh tuuuuuu...

gatainya chapit ni... mmg patut kne punch card.. hahahha

sw337un7ej4 said...

ha haa...adat la tok, dulu pun laki cek slalu kena taboh lepas mimpi dia kawen satu lagik..tak pasal2 tau dia kena..hihii :P

KitKet said...

vah vah vah.. lagi besar gambar ad neh - glamerist. nanti tok pulak kena pasang punch card kat dia..

sue cipot said...

hahhaa lomantiklah tok nie..
Ad cemburu sayang tu tok
bagus untuk rumah tangga

alabamin said...

muahahaha..sori bamin lambat giler babasss mengomen..mmg ini perkara yg normal sbbnye saya pun mengalami fenomena yg serupa..

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360