Tuesday, November 10, 2009

Sedap ker??.. buurrkkkk....


Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah dpt gak skit masa nk update blog kali ni... terlintas ada topik2 perbincangan yg lebih kpd teguran utk dikongsi bersama... tgh hari td tok lunch sowang2 kt bkt bintang ada urusan membeli belah utk brg studio kt ofis tok ni... lama gak x jln2 sorang2.. tau bini tok ni mau dia jeles abis.. huhuhuhuh.... nk jadikan cerita teringat masa makan kt teppayaki lot10... adalah seorang bangsa cina ni... xtau lah nk ckp mcm mana.. dia mcm first time mkn2 tmpt camtu kot... yg tok meluatnya... harga air kt restoran tu pun dia nk pertikaikan... situasi nya begini "waahh.. teh tarik RM2.50?.. byk mahal ooo.... apsal myk mahal?.. mamak baru seringgit maa..." tanya cina tu kt waiter.... tu time tok agak panas gak la dgr kata2 cina tu... cara dia ckp dgn nada yg kuang ajar..... terkulat2 waiter tu nk amik order... cina tu lak geleng2 kepala tgk harga2 makanan kt menu tu.... yg bodoh nk mampusnya dh tau mahal.. blah la tmpt lain... ni bkn kat ipoh ker.. batu pahat ker.. ni KL maaa.. semua harga mmg mahal apatah lg kt restoren jepun kt bkt bintang tu...

tok ramai gak kwn2 yg berkerjaya jd chef ni (tukang masak)... ada gak citer2 yg mereka kongsi psl kerja2 mereka... apa yg mereka citer antaranya cara mengajar customer yg kurang ajar... nk citer pun kene gak kongsi ngan kowang semua... korang paham2 je la.. kdg2 ltk mende bkn2... tok rasa nk citer pun kowang paham2 je lah apa yg diorang letak kalo dh geram ngan customer yg kuang ajar ni... kbykkan bukan la kt restoren awam.. tapi kt hotel la kebykkannya yg kene... mereka ni pun bkn la nk wat keje x senonoh kt org cuma... mereka pun ada gak maruah biarla kene ngan caranya.. teguran cara baik... walaupun istilah customer always right... tapi disebaliknya yg kita dpt apa?... balasan buruk yg kita x sedar... hal ni pun teringat kwn tok ni.. yg agak panas baran dan cerewet x tentu pasal.. ada jer x kene especially bab2 makan ni... kalo makanan lmbt sampai mmg hangin la dia.. ikut selamba jer nk sound2 kt tauke makanan... kalo tersalah order mkn lg la.. rasa mau dia tengking2... tu psl kalo nk ajak dia mkn tok x mau.. malu kt org lain... tok rasa suatu hari mmg kene kwn tok tu akan kene ngan tkg masak.... kdg2 tu mmg la slh waiter tu amik order... tapi kita ni jgn mengikut nafsu jer... ckp biar cara yg baik... insyallah kita dpt lebih baik dari tu...

mende2 camni slalu jer kene kt tok.. kdg2 slh dpt order... biasalah tu... tok masih ingat ustaz tok bg nasihat dan teguran... kalo kita dpt slh order.. kita mkan jer kalo kita rasa ia masih mengikut selera.. ibarat ia rezeki yg kita dpt... jgn terlalu merungut dan cerewet tapi apa2 pun kene ngan tmptnya... lain lah kalo order tu betul2 dari apa yg dijangkakan... lagi satu psl mende yg x elok dlm makanan pun ustaz tok tegur.. contohnya ada rambut dlm makanan... kalo nk tegur jgn sampai customer lain dgr... kalo leh ckp secara diam2 jer dgn tauke... tu cara yg baik dan sopan... pernah skali tok mkn dpt ikan yg x masak... masa nk byr tiba2 tauke tu tanya kt tok.. "knp x mkn dik?.. x sedap ker?" dia mgkn tergerak hati nk bertanya... tok jawab "mintak maaf kak.. ikan tu x berapa masak.." nak jadikan cerita akak tu bg free x mintak bayaran pun.. tapi tok xde lah suka sgt dpt mkn free.. bayar gak apa yg tok mkn.. x elok amik kesempatan camtu... insyallah rezeki dpt tmpt lain yg lebih baik...

begitulah citer nya.. tok pun nk bg teguran kt kowang semua... seelok2nya kalo nk cerewet hal2 camni biar kene pada tmpt.. jgn terlalu ikut kuasa customer always right.. karang kita lak kene balasan buruk dlm diam2... tok hanya bg teguran yg tok rasa nk tegur... tapi tok pun tau x semua org boleh menerimanya.... peace yo...

8 comments:

yaya|azura said...

huuihhh...sedapnyeeee. extra flavor tu..

Mem Aluya said...

Bayek Tok... saya ingat pesan Tok, insya Allah.

Tok, tu gambar lelaki tercantik di donia makan megi ke tu, Tok?

Zu said...

baiknya tok kita ni kan...

klu zu pulak sekali dah dpt bad xperience dkt mana2 kedai mkn maknanya itu jualah kali terakhir Zu mkn kat sana:D

Mrs Jaja said...

mee ape tu? nampak tak sedap jek...haha

Tok Ketua said...

mee tu mmg x sedap jaja.. lg pun 50% halal.. hahaha.. cuba tgk kt blog mem aluyah..

apa2 pun model tu lg sedap... hahahaha

zool irfan said...

baik tok ni.. hati dia mulia lagi ikhlas..
tok.. bila nak jumpa ni

nani zainal abidin said...

customer cina mmg mcm tu. asben akak kerja kat starbucks, slalu customer buat perangai byk songeh bangsa cina dgn arab. Lagi satu derang takde perasaan malu, selagi ape benda free kat kedai, semua die nak amik tanpa rasa segan silu.

eryreckless said...

aku sgt kenal sama ini japanese gurl hehehehe

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360