Monday, July 21, 2008

Fair & lovely

jam hanset ku menunjukkan pkl 8.30.. damnn!!! aku mcm dh lambat.. dgn kuasa sepantas kilat ku bergegas ke bilik air nk mandi.. kali ni mandi ku x sperti dulu.. (k.e aku dh berubah tau).. setelah ku melepaskan apa yg terbendung ku mandi2 sepuas2nya.. sekali ngan mandi yg x berapa wajib.. setelah selesai aku membasuh mukaku yg kacak tapi belum bergaya.. dgn pencuci muka yg ala2 metroseksual.. ku sapu dgn penuh keyakinan.. tiba2 aku terhenti seketika.. knp x kuar2 sabun buih pencuci muka ni.. ku tonyoh2 lagi dgn tidak semena2 tiba2 muka aku rasa pedas satu mcm.. ku amati betul kat cermin tiba2... aarrrggggggghhhhhhhh!!! ni ubat gigi beruang kutub fresh n white!!!!!.... ku tgk blk.. knp aku guna ubat gigi.. aku terlepas pndang kat sinki.. rupa2nya bentuk ubat gigi n pencuci muka aku lebih kurang samanya warna dan bentuknya... aku menahan airmata kerana kepedasan di muka ku ini.. isk..isk...

~~Pagi yg gelap kini sudah terang.. aku pencucimu dan kau sapunya... ku ingin cantik sperti duluuuuuu....~~

21 comments:

Kakak Tiri said...

Tragedi Buah Epal.

encik bha said...

ko tipu kawan2..

Si Tukang Karut said...

aish...tulahkan mana sempat nak putih sebelom bersanding tu...

sue cipot said...

adehhhhhhh...
simpati nyer dgn nasib tok
sudahlah jatuh ditimpa tingkap pula

zool irfan said...

hahahahahahahahahaah...
kah kah kah kaha
hahahahaha
siol lu tok
hahahahaha...

thanks tok.. u chill up my day la tok..

hahahahaha..

KitKet said...

eh tapi betul tau.. guna ubat gigi untuk hilang kan jeravut. i used that masa muda2 dulu time hormon mencanak.

Tok Ketua said...

owh? ye ker mamaket?.. adakah ia berkesan?.. nk try la..

NaD said...

ish ish ish...tok...tok... nasib baik tak terguna pencuci tandas.

KitKet said...

tapi idok ler sapu satu muka. calit sikit ajer kat jeravut tu.
kang sapu habis kang jadi putih berkilat pulak.. seriau mak nanti

Khambeng Madu said...

haaaa...tu laa..hahahahaha...aku tak penah laa buat perangai gantat mcm ko n zul ni...hiee...ape nk jadi member2 aku ni..

aku la ros said...

tok tok tok.. apa nak jadi ni..

meeboo said...
This comment has been removed by the author.
cik tun teja said...

lahai..napa la tok tak gonyoh lelama sket..kotidak musti putih bersinar sperti fresh n white..tokyah pi facial dah..ahak :P

Pink Marie said...

ni taleh celen nenek mek dulu, facial wash dia buat gosok gigi ha. sendiri tak nmpk tp merasa la cucu dia kena maki. hahaha =)

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Hati2!

SitiNur said...

Siti pernah buh pencuci muka kat berus gg...hew hew hew

-me- said...

hahaha kelako leww tok ni!

Hanamichi_Sakuragi said...

guna lah fresh n white untuk kesegaran wajah anda .....muahahhahahah ampon tokkk

Gee said...

sian pulak rasa.. (sambil gelak golek2)

yaya|azura said...

tok.... dah nampak kesannye blom?? mesti wajah putih berseri kan?? ;-)

Adzra a.k.a DoOrDie said...

lihat kulitku..putih berseri kan?

kah kah kah kah...

hew hew hewwwwwww....

Tok d Man!

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360