Thursday, August 7, 2008

Piaw..Piaw..

dah 2 hari tok jln2 kat bkt bintang mencari barang utk hantaran kawin nanti... tapi masih lagi belum wat keputusan utk membeli.. sekadar usha2 jer.. tok ni memilih skit beli barang lebih2 lagi bab2 pakaian... susah sgt nk beli.. tok cerewet nk beli mende2 camni.. tok bukannya apa.. tok akan pilih.. pertama.. design atau kecantikan baju tu.. kedua... patern n kualiti baju tu.. ketiga.. adakah ia sesuai utk dipakai dimana2 atau pun event keempat tgk pada harganya.. adakah ia berbaloi.. akhir skali cari saiz dan try.. kalo x sesuai n kurang sesuai mmg x beli... tu pasal la tok ni x byk baju n seluar... tapi tok plg suk ialah kasut.. tok sanggup beli mahal2 utk kasut.. yg lain tu tok pikir bila2 pun leh beli...

tok nyer brg2 hantar byk yg belum beli.. Ad pun mcm dh fade up ngan tok... susah sgt cari barang.. sebenarnya byk brg yg berkenan dihati nk membeli.. tapi bila nk beli saiz lak xde.. kdg2 tu mcm x berbaloi lak ngan harganya.. aiii.. lecehkan kan tok ni... ada satu baju kemeja kasual jenama renoma mmg cantik lah.. kira ok laa... bila nk beli.. kdg2 tok pun pikir pada kesan dan risikonya.. lebih2 lagi terhadap zool.. takut2 kalo dia pinjam lama.. xpun dia curi masa wat hantaran nanti.. kalo baju tu berjenama playboy lagi tinggi risikonya... tergendala sebentar tok nk membeli... khekhekhekhe....

tok tgh risau2 gak ni.. byk mende x setel lg... baju nikah pun x wat lag.. esok baru nk gi beli.. nk tempah..hmmmm.. tok x pernah tempah baju skali pun.. biasa beli jer.. kalo nk tempah pun dh x sempat kot... warna tema utk bersanding pun belum decide lagi.. arrggghhhh.. apa nk jadik nih??!!... nk ikutkan adat2 melayu mmg leceh tapi xleh kita ckp camtu sebab adatlah identiti keturunan sesebuah bangsa.. xde adat.. xde lah bangsa...

zaman perkahwinan skg sudah jauh berbeza.. nk dibezakan dari susah senang cara perkahwinan dulu dan skrg sama jer cuma cara jer yg berbeza.. masa dulu2.. pilihan suami utk wanita ditentukan oleh keluarga pastu lak majlis byk dibantu oleh saudara mara.. mereka akan menguruskan majlis kawin.. tapi skrg wanita dh boleh pilih bakal suami.. pastu lak majlis pun dh boleh decide nk camana kita nk buat.. lebih2 lagi skrg byk guna ketering utk memudahkan majlis tapi memerlukan kos yg tinggi...

x jadik la tok nk beli beskal baru.. huhuhuhuhu

16 comments:

yaya|azura said...

tok...pinjam baju cikyaya nak tak tok? cikyaya ada se-almari baju kurung nie... kalu tok pakai mesti nampak ayu jer.... *winkwink*

sue cipot said...

Xder adat xder lah bangsa!!! ayat bestlah tok..tabik spring la kat tok..

Lahai tok borang nikah dh isi lom? kursus kawen dh p belom? ujian hiv dh buat blom?

Ni dh nk habis bulan 08 tok, dh xlama lg ni Tok.. tp masih sempat Tok.. xper pelan2 kayuh ok?

Sue fllow Tok & wanie je ni. Ambik berkat korang dulu baru sue lak naik pelamin. boleh gitu tok?

Lg 1.. sue rasa elok jgk cdgan cik yaya tu? hurmm yaya kasi 1 set warna pink untuk Tok ye? siap dgn spender & coli gitu.. mesti tserlah KEJANTANAN Tok hahaha.. amponnnn tokkkkkk

zool irfan said...

tok kalau wat cemana pun tak terselah pun kejantan dia..tok dah la camtu..

tok... don worry tok... saya jadi org kanan tok.. saya akan bertungkus lumus menjayakan perkahwinan tok nanti.

encik bha said...

alaaa....tok sexsen 13 dh siap...tok..
mcm mna nie...

yaya|azura said...

ujian HIV tu wajib ke skrg nie?
tok.. kalu nak kawen ngan cikyaya pon ok gak tok..cikyaya dah amik kursus kawen dah tok... *winkwink*

Gee said...

good luck lah ye tok :D

~ beaber ~ said...

buat dulu yg mana boleh..

dun go for last minute kang kelam kabut plak dahh


all the best beb!!

Dory said...

Chapit, bile ko nak kawin ni? macam xtau je tarikh tu? ke aku yg ketinggalan zaman.. ? heheh

Hanamichi_Sakuragi said...

tok buat la listing mana2 yg lum satel,so senang skit

aku la ros said...

tok nak kawen ye.. tahniah la tok..

SilverFerio said...

tok!! saya boleh jadi wedding planner

dr hapizi said...

tok boleh dah amalkan senaman rimau n hehari minum power root sekrng..hehe..

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Tahniah!

cik tun teja said...

huhuu..tak sabau rasanyer nak nengok tok ataih pelamin..hehe..tahniah yer tokk.. :D

Adzra a.k.a DoOrDie said...

tok....nak tempah baju ke? errmm....kite leh mintak papa man kita jahitkan...maw?

Kakak Tiri said...

Tok, senang beli t-sirt apek je. Cap Pagoda... ada jual kat Giant.

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360