Friday, May 15, 2009

Ragam lps kawin

situasi 1.
tgh tgk2 tv... 
ad: sayang.. tukarlah channel lain.. xde citer lain ker?
tok: bilik kita ni siaran terhad je wak.. mana ada astro...

situasi 2.
tgh main ps2..
ad: awak ni asyik main game jer... x layan saya langsung pun...
tok: adeehhh... baru jer 15 minit main...

situasi 3.
sambil baca komik..
ad: awak ni bila nk abis baca komik?... boring ar awak ni..
tok: aai... saya belum baca separuh buku lg...

situasi 4.
sambil tgk dvd...
ad: alaaaa... tgk ar citer ni dulu... citer ni best...
tok: laaaa.. dari td x ckp....

situasi 5.
sambil wat keje freelance
ad: boring ar awak ni... bila nk abis ni?...
tok: dh abis dah.. saje jer x wat abis...

situasi 6.
tgh baca paper...
ad: selama 12 tahun kita couple dulu.. teringin nk dapat bunga ros byk2.. nanti bg la kat saya..
tok: ok nanti saya tanamkan kt depan umah yer...



kesimpulannya:
sayangi isteri kita... mereka mmg nk perhatian.. itu lumrahnya... kalo si suami sakit kelak.. si isteri yg amik berat ttg kita... sekian terima kasih (teringat nasihat arwah nenek dulu)

13 comments:

Dory said...

kalu xde isteri camne?

bha a.k.a. Supernova said...

sure!!! fik!!!

Khambeng Madu said...

hahahaha..zila selalu kaco aku tido petang...kalo tido mlm aku plak kaco dia..berdengkorrrqq..!hahaha..padan mukes

berdengkoq tu tak boleh nk baiki...zol dgn ko pernah la ngalami..

McFie said...

hehehee..comeiii..

zool irfan said...

hehehehe.. best nya pik..

ni yang aku tak sabar ni,,
huh..

meeboo said...

sedangkan lidah lagi tergeget, inikan pula mende yang kita boleh geget wahahahahaaa.

Pendek kata : Tok jangan lah putus cu sapot tok tadak hal nye, you go bebeh.

Zu said...

apa la tok ni dah kawen masih lg nak main ps2:D

~ beaber ~ said...

^_^

asalkan perhatiandan jgn lupa to praise her sekali skala dan jgn lupa gegets bak kata meebo itewww ...

huhuhuhhu

dr hapizi said...

hitulah hadat berhumah tahangge...nnti kang hader hanaks, lagi jelehes binik-binik kiter..ahaks

yathroxy said...

waahhh bru je kwen mcm2 situasi berlaku erk....hehehhe..normal lah tu..

nway mmg patut hargai isteri anda sbb dia bnyk berkorban tok suami...

semoga bahagia..:)

HambaMaya said...

samalah masalah.. dah ada anak kang lagi ko rasa.. masuk je umah dah kena pegang kaki.. time tu bukan takat nak main ps2.. nak main benda lain pun dah susah.. hehehe

SilverFerio said...

kata kunci hari ini : perhatian

Mrs Jaja said...

hehehe....biasala tu...normal.

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360