Tuesday, May 6, 2008

Kerinduan

knp sejak dua menjak ni aku byk mengabaikan mende2 penting.. nk kata keje byk.. mmg byk tapi org lain pun keje byk.. aku ni ibarat bz yg xde hasil.. adeeiii.. letih camni.. semakin hari semakin stress.. sampai ad pun merajuk dan slalu merungut aku slalu xdgr apa yg dia borakkan... bkn xnak dgr tapi terpikir mende lain.. byk tekanan sbnr nya dlm hidup aku ni.. aiii...

kalau dulu kg 360 lah yg menjadi tmpt aku gelak tawa utk melepaskan stress.. tapi kini.. mcm hambar plak.. mana x nya yahoo menggong slalu.. nama je company utama yg besar tapi hampeh gak.. huhh.. semakin lama keadaan berubah.. aku juga terpaksa akur utk pindah ke sini.. kalo dulu aku slalu gak bukak blog walaupun bz.. saje nk tgk telatah dan ragam kowang.. tapi skang.. nk wat n tgk pun dh xde mood je.. aku bila tgk kg lama terasa rindu sgt2.. x sanggup aku nk tinggalkan.. dan kdg2 salah aku juga, aku sendiri yag membuat onar kat situ disebabkan beberapa pekara.. aku nk seperti dulu.. kalo x pun aku akan ajak semua pindah kesini.. x kisah lah utk sementara janji kita sentiasa berhubung...
kadang kala aku tergelak sowang2 bila teringat lawak2 kowang... x kisah la janji aku bahagia..
hahahahaha.. isk..isk..isk..
miss a lot 360 village..

14 comments:

KitKet said...

masa mak memula pindah kesini.. memang masih rasa rindu amat pada kampung lama.. tapi lepas beberapa ketika.. lagipun masih ada jiran2 yang familiar.. mak rasa ok lah.. dah kurang rasa rindu pada kampung. give it a chance. kat sini ok.. seriyes

Gee said...

ha ah betul tu Cat.. k.geepun now dah kurang sikit rindu kg 360 tu

Kakak Tiri said...

I tak rindu kampung halaman. Cuma semalam rindu kat Abang Zool. Hari ni rindu Bukit. Esok la rindu Bamin kot.

SitiNur said...

Betui kata mamacat tu..kalau xsilap ct last entry kat blog tok ketua ct masih keliru wlaupun masa tu ct dah berpindah ke sini..Keliru dan bersemangat nak stay kat sana bila bila baca 2nd last entry tok ketua..Tapi bila tok ketua di sini ct rasa,bukan ct saja rasanya sume prnduduk 360 gembira!! kakak tiri pun ada nasihatkan ct bila ct duk teringat kg 360..dia kata"bukan senang nak jatuh cinta dengan org dlm masa sehari" Hmm..pasal bz tu,rasanya sume org bz dan tensen..ct pun tensen dgn keja baru ct..balik umah tensen jgk kain manyak xlipat..hehe kecian mak..

p/s :tok ketua nanti ada kelapangan bgn la sbyg mlm..InsyaAllah segala tensen akan berkurangan..

ct tahu hanya seorang saja yang dapat happy kan tok ketua..Zul mana tok ketua??

Ketua Kampung said...

jgn disebut2 nama zool.. skg dia dh ligat semenjak dia sudah berpunya.. rindu gurau senda zool

Kakak Tiri said...

Sampai hati Abang Zool... sedih I.

SPAZZO said...

Dude.. Just open (or found actually.. hehehe..) ur blog. Lama gile dah stop blogging nie.. Tapi gua ingat nk wat come back balik!
Keep on blogging..

ngomel@n fizzzy said...

sedih..sob44x (sambil lap hingus). Tok ketua sini pun tak ada kurangnya. yg beza tak tahu ada update @ tak. Semua masih ada.

sue cipot said...

salam tok,
aduss napa syahdu sgt entry tok ketua nie? kami pon mcm tok gak dulu rindu kat 360.. dulu sue cume ada blogspot tp xupdate coz masih duk jenguk2 kg lama. tp makin aku jenguk makin parah hati aku.. makin aku belek2 makin sakit hati nie.. akhirnya aku nekad untuk bpindah.. mengalah & berundur bkn bmakna kite tewas tok.. kite kan cume mpjuangkan keamanan.. jd wat pe kite duk lg kat tempat yg kucar kacir tue? mmg lah xleh lupe, tempat jatuh lgkan dikenang tok ni kan lak tempat kite saling mgenali & bersapa mesra, byk kasih terjalin pat situ.. tp bak kata kakak tiri ''bukan senang nak jatuh cinta dengan org dlm masa sehari"... cuber lah tok ek? chaiyokkkk tok..

p/s : bile kusut & stress dekatkan diri dgn TUHAN insya allah.. yg kusut akan terlerai..(org nasihat kt aku, aku pass kat tok ketua lak)

-me- said...

isk isk isk..nak nanges la. tp mmg 360 la yg banyak menjumpa kan kite2 semua ni kan. dan disini tmpt baru ni kita teruskan ukhwah yg ada.

Adzra a.k.a DoOrDie said...

wahhhh...tok ketua kasik taruk alamat umah kite juwe....kite suke!nnt kite buh alamat tok ketua na...welkam2!

p/s : byk beno gejet nk kami sumbat...pening suda!

zool irfan said...

pik.. im here pik..
ni abg zool excited ni.. ada org rindu mindu kat abg zool ni..
pik.. cemana nak add ni..
aku tak reti siol..

zool irfan said...

pik.. aku ngah syok ni.. ngah lupa diri ni.. cam best je sini..pik aku tak leh nak control ni..tolong pik.. aku ngah chill ni...

aku la ros said...

alamak..blog ni buat aku jiwa2 la.. huhuhuhu...

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360