Sunday, June 8, 2008

pprrootttt...


assalamualaikum semua...

7 Jun 2008 berlangsungnya pertunangan adik perempuan tok (Lisa) dan dia merupakan anak & cucu pompuan yg pertama sebelah bpk tok.. majlis dilangsungkan dgn sederhana jer... xde pun siti nurhaliza atau mawi yg dtg utk memeriahkan majlis.. sebagai abg tok sungguh letih menguruskan majlis tersebut... Ad lak jadi tukang make up kpd adik tok.. kedatangan wakil pihak lelaki ramai gak.. ada la dlm 11 kereta... alhamdulillah... majlis berjalan dgn lancar...

selesai majlis tok terpaksa bergegas ke shah alam kerana sepupu Ad jugak bertunang.. sib baik majlis umah tok berlangsung cepat kalo x.. mmg x sempat nk gi..

Semalam plak sepupu Ad jugak ada majlis perkahwinan.. adeii.. mmg letih gak.. 2 hari pulun majlis je.. yg plg x best.. tok mengalami cirit birit yg serious.. hampir 8 kali sehari tok terpaksa melepaskan apa yg terbendung dlm perut tok... terus tok keletihan serta lapar balik.. azab betul.. kalo mkn2 kenduri mesti jd mende yg sama.. tapi tok x kira kalo sedap lauknya.. tok pulun jer.. 2nd round pun x pe..

tok nk gi sgt muzikal p ramlee.. tapi x kesampaian disebabkan hal2 cenggini.. tok ingat mcm sempat jer nk gi.. tapi keletihan...

Mem Aluya akan berangkat ke Dubai Khamis ni.. kpd penduduk2 semua.. tok ingin mencadangkan kita wat mkn2 mlm disekitar area KL ni.. amacam ok?.. Cik Yaya yg amat cute skali..diharapkan dpt menjalankan tugas spt biasa.. hehehe

kakak tiri.. jgn tinggalkan tok.. nanti siapa nk hantar kuih lagi kat warung tok.. k.e nyer kuih x sedap.. tu pun tok slalu bg zol habiskan..

16 comments:

fizzzy said...

sggh cantik adik tok ittew!!!

makanlan chi ket tek aun (betul ke ejaan) untuk melegakan perut2 dan cerit-beret!!

takpelaa kita gotong royong lew tok utk buat kuih.

zool irfan said...

sian tok kena cirit birit... azab kan tok. itu hari saya kena buasir pun azab juga la.. pedas je buntut saya ni.. atas nasihat mamaket soh makan betik.. keesokannya buntut saya pulih seperti biasa.

sori la atas kejadian tempoh hari ye tok..

sue cipot said...

sedihnya tok.. baru je nak bmesra2 dgn kak lela dh nak p Dubai lak.. baru jumpa 1x je.. uwaaaaaaa kak cute dh dh p Dubai...

Gee said...

cantik nya adik tok!!!

ayseh.. nampaknya k.gee ngan kak gee momok tak jadi ler nak berhoyea2 ke Teluk Intan sebab kakak tiri tak da, kitorang tak dapatlah kebenaran kekanda2 masing2 tuk pegi sana..
ish...

yaya|azura said...

cikyaya boleh makan bagi pihak korang semua .. huhahahahaha. hmmmm.. nak buat acara2 ni sompek ka tok?? mcm tak sompek jaaa.

SitiNur said...

Mesti nanti kenuri lisa buat skali dengan kenuri tok. save bujet..

pandai AD make up..syantek!!

bestnyer..bestnyer kalau ct duk dekat dgn hampa bleh gak join..oh kakak tiriku..

KitKet said...

pon nak cakap juwe adik tok sungguh ayu sekali. so far si tupai belang mahupun kambeng jadian xcuba jual minyak urat ke tok?

aa'ah ad memang terer make up aa.

ok ajer kalau kowang semua free for dinner ker malam esok atau lusa. btw akak tiri ada masa ker? mesti dia sibok

zool irfan said...

tak nak la ngurat adik chapit ni..
garang wooo....

Hanamichi_Sakuragi said...

suka tgk mata dia....bundar match ngan make up

aku la ros said...

cantek + comel..

mkn mlm...buat la mkn2.. bilo laie leh dapek jumpo sis lela tu... buek la tok...

McFie said...

tok ni asik ceret veret jekkk...klu mcm niee laen kali g kenduri kawen bwk bekal nasik sendirikk...huhuhu

SilverFerio said...

ishhh ishhh... adik tok!!! dah betunang ye tok??? selamattttt

encik bha said...

abang long sihat....

Si Tukang Karut said...

wah comei adek tok...wah wah..tak lama lagi jadi pokcik pulak lerr tok...

cik tun teja said...

cumil bangat adik tok..tapi kenapa ek abangnya tak pulak secumil itieww...

wahahaaaaa..larik..tok ligan bawak parang!!!

Kakak Tiri said...

Tok... kenapa adik Tok si Lisa ni lawa?

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360