Wednesday, June 25, 2008

Lari woi lari!!!...



Mlm semalam lps blk keje tok gi la lpk2 kat bkt bintang... lama tok x rayau2 kat bkt bintang sambil menunggu best friend tok dari sg petani... disebabkan byk tok nk bercerita2 ngan member tok ni jadi cari la port mamak leh la lpk2 sambil melukis ngan isap okok.. so tok ngan member tok ni lpk la kat area blkg2 bkt bintang.. blakang BB plaza.. kat situ chill beb ada live band performance.. yg menambahkan chill sbb ader shisa.. tgh tok borak2 sambil berkongsi idea melukis tiba2 lori DBKL dtg.. abis kereta, motor2 kene saman sbb parking tepi jln.. x lama kemudian sambil tok isap2 shisa tiba2 bunyik klentang klentung kat blkang tok.. tok toleh jer tok tgk semua table dh kene angkat ngan DBKL bertempiran org.. yg waiter2 gerai plak semua simpan meja.. tiba tok nk isap shisa sambil tgk.. tiba2 dh lesap ngan meja2 tok skali.. waiter tu terus close table...aiseh.. potong tul la... tok pun tersa bengang gak tok abis lagi nk minum2 ngan mkn... pastu ada sedikit pergaduhan antara tauke ngan DBKL.. tauke tu lak org arab.. sbb kwsn meniaga byk org arab kat area tu.. tok yg masih dlm bengang.. tok bla je la.. mampus aku nk byr... aku lum abis mkn ko angkut wat per... rush ke x rush ker.. tok pedulik apa... tapi time ramai gak yg bla jer.. huhuuhuu... tapi save gak duit tok.. mana x nya.. teh ais jer dh RM5.. giler... nk lpk yg chill punya psl hentam je la.. tok pun order fries ngan teh ais dua.. huhuhuu.. save duit aku... tok bkn xde niat nk byr.. tapi tok lum abis mkn tiba2 dh kene angkut apa citer.. lantak ko la ko nk kejar aku.. tapi x pun diorg kejar... sibuk mempertahankan kedai masing2.. kira mlm smlm semua kayos2, gerai2 kt bkt bintang kene rush besar2an... tmpt tok lpk kene rush pun sbb diorg letak meja kat tmpt berjalan kaki.. tu yg kene angkut.. byk gak table.. nak salahkan DBKL xleh gak diorg jlnkan tugas.. yg peniaga2 lak ruang diorg kecik nk berniaga pastu lak kalo ltk meja.. brape kerat je table yg diorng leh ltk.. ntah la.. pandai2 la kowang... lps kejadian tu.. tok lpk tepi pavilion sambung melukis ngan member tok...

13 comments:

KitKet said...

itulah masalahnya.. letak meja sampai blocking jalan. orang ramai nak lalu lalang pun susah.

tapi nak salahkan peniaga 100% pun xleh jugak. sewa tapak ajer beribu lemon. kalau xletak meja banyak, cemana nak tampung expenses.

-me- said...

syukur.. nasib baik dbkl tak hangkut dgn tok-tok sekali. mana la tau takut diorg tersilap hingat tok pun kusi jua

Kakak Tiri said...

I pun bersyukur. Kalau tak satu hal kita nak elect ketua kampung yang baru pulak.

aku la ros said...

simpati tul ngan nasib tok..

apapun syukur gak la.. tok tak kena angkut ngan dbkl tu..

Dory said...

seb baik ko xkne angkut skali pik.. lenkali ko angkut la shisha tu skali... hehhee

yaya|azura said...

ishh..kenapalah diaorg tak angkut tok nie.. cikyaya baru bercadang nak gulingkan kuasa dan naik takhta... hew hew hew.
*evil grin*

sue cipot said...

aduss bdekah2 sue ketawa baca komen cik yana..
tgh bygkan kalo tok kena angkut dgn DBKL.. mmg zalim lah DBKL tue hehehee

encik bha said...

ye la....betol kata
cik,yuya kita nie..apasal x angkut sekali...

Gee said...

iskkk saspen nyer...

p/s: baiknyer lar ati org2 kg nih suma.. lol!!! bukan nak tolong selamatkan tok ketua masing2 nak buat election carik tok ketuek baru.. adei larr gelak golek2 nih..

Tok Ketua said...

nmpknya mmg ader komplot nak mengulingkan tok ni.. xpe tok gelak guling2 dulu.. muahahahahaha

SilverFerio said...

dulu2 mamak kat bangi selalu gak kena rush ngan MPKajang... tapi table ada worang dia tak angkut. mamak pandai2 satel ngan MPKajang la...

zool irfan said...

amboi tok.. seronoknya dia..
ala tok.. kita tak yah komplot pun takpe..mcm petik jari jek nak gulingkan tok ni..

Si Tukang Karut said...

uwahahhahahahah mmg patut pun belah jerr...lom sempat setim isap itu apa nama?!...shissha...sussha.....dah kene angkut...LOL sib baik tok ketuak tak kene angkut sama...tak ke susah semua orang...ye tak tok?

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360