Wednesday, July 2, 2008

~~ Blur ~~

Assalamualaikum semua org2 kg...

sorwi la tok x sempat nk update sgt.. byk kerja aktiviti dan mcm2 lagi.. actually tok bz sgt sejak ari jumaat yg lalu.. skg alhamdulillah setel gak.. job2 kad kawin custom made siap sepenuhnya smlm.. sampai along e.l nk siapkan kad kawin.. tok masih kepenatan dan terasa panas ngan khambeng.. kerana prank dia kene kan tok 3 hari nyer job tergendala... menggong k.e.. siap ko kali ni aku nk prank sampai umah ko meletup dapur... huahuahua... skg ni pun tok dh sibuk2 nk prepare utk persiapan kawin.. harap2nye xde lah tok menghadapi dugaan besar2.. kdg2 tok x sanggup gak.. hhuhhhuhu..

smlm tok terpaksa e.l sbb umah parents tok kene pecah masuk.. habis barang2 bpk tok.. laptop, RM1300 cash, barang kemas handset kene curik.. F**K!!!!!.. tok masih benggang sampai skg.. smlm sehari suntuk tok ikut bpk tok gi wat report.. jumpa client, gi bank, wat nombor baru.. letih wooo.. tok terpaksa mendermakan sebahagian gaji tok bg kat bpk tok.. seronok tul org tua aku.. seharian tok belanja... terpaksa la tok catu mkn.. sengkek bebenor ni.. aaaiiiiiii... kejadian berlaku waktu antara 2 pagi hingga 5 pgi.. family tok mmg xsedar lansung.. pencuri tu masuk ikut tingkap.. itu pun sedar bila mak tok bgn nk semayang subuh.. tgk2 tingkap dh terbuka luas.. pjg tok nk citer.. tapi tok ringkas kan je la.. ptg smlm sepasukan polis n forensik dtg check umah tok.. ffuuuhhh.. mcm CSI beb.. siap amik cap jari tu.. walaweiii..... apa2 pun syukur alhamdulillah keluarga tok selamat dan tidak diapa2kan.. nasib baik dia x amik montel tok.. kalo x.. tok jampi pencuri tu berak berdarah selama 25 tahun.. geramnyer akuuuu!!!!!...

masa polis wat siasatan tok baru sedar.. kamera tok juga dh kene kebas skali... aaaaaaarrrggghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!! rasa nk mengamuk satu kg... baru plan nak shoot gambar zool yg hensem lagi kacak.. tapi nasib x menyebelahi ko la zool..

kepada Yaya tok tumpang gembira kerana dia dh glamour skg.. serba sedikit kg kita turut famous... yaya dh inform kat tok tapi tok x sempat nk reply apa2.. sbb bz sgt2... tok betul2 x sangka... happy sgt2.. nanti kita tido sama2 yer yaya.. tapi jgn wat cam aritu.. lemas tok.. muahahaha... (suka tgk zool jeles) huhuhhu...

14 comments:

sue cipot said...

hahhahaa ayat last tu yg xtahan tue..
sian tok, xper lah tok kalo kite tolong org tua sllu rezeki kite akn btambah.. mudah2an..
tok jom kite duet buat psiapan kawen.. lalalalalala

aku la ros said...

alhamduillah keluarga tok selamat..

tok nak kawen tu bgtau tarikh awal.. den nak tmpah baju glemer.. hehehe..

yaya|azura said...

tok .. cikyaya suka ks tok lemas.. kalau abam zool tu susah betul dia nak lemas.... penat cikyaya dibuatnya... hahahaha.

zool irfan said...

hahahahaahaha.. adui la...
nak wat cemana.. i memang agresif dan fantastic.... hehehehe..

punca sebenar perompak tu mencuri sebab dia tak tahan tengok 2 biji LCD kat umah tu.. lenkali soh hadi tutut tingkap pintu..

KitKet said...

Walaupun musibah sebab barang berharga hilang tapi syukur sebab family tok selamat. InsyaAllah.. benda yang hilang akan berganti.

Rasanya sebab cik yaya pemes sangat kot, tu yang banyak poparazi dan anasir bilal khan banyak masuk kampung ni. orang dah cakap dah ari tu kena berjaga2

Kakak Tiri said...

Nasib baik Montel tak diperapa-apakan. Tak apa lah Tok. Nanti minta K-e belikan kamera baru sebagai punishment kerana memprankkan Tok.

Bahagian seterusnya, tak larat nak komen sebab dah gelak guling-guling.

Comot-nyew-aku said...

Sabar laa tok..mmg job pencurik adelah mencurik.. yg fenting, pencurik tu tak angkut umah tok sekali..kan kan kan..

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Pencurik2 tu selamber jer masuk rumah org dan curik brg2 org tu. Tak terfikir ke kalau satu hari nanti org masuk rumah dia lak dan curik brg2 dia?

Ahhh, lu pikirlah sendiri...

yaya|azura said...

syukur tok selamat .. tp cikyaya risau neh.. camera tok kena curik?? abislah gambar kita berdua kena circulate kat internet nanti kang.. tak pepasal rating blog cikyaya naik tinggi giler, lagi tinggi dari abam zool bila dia naik.. huhuhuhu.

SilverFerio said...

alhamdulillah semua anggota keluarga selamat yer tok

encik bha said...

nk join tido sama2..jugak...

encik bha said...

apasal pencuri tu x anglut TOK sekali....

baru jer ada perancangan nk gulingkn kuasa...muahahahha....

SitiNur said...

Sabarlah tok.Yang penting sume ahli keluarga tok selamat,harta benda bleh dicari..kita xtau hikmah dari kejadian ni...mana tahu esok,lusa rezeki kita melimpah ruah..

Selamat bekerja di tempat baru..
K-e tu mmg tinggai keja kat tok..baru thrill skit keja kat tempat baru..hehe

Hanamichi_Sakuragi said...

sabar jerrr...pas ni tabung dah penuh leh beli kamera baru..ya tokk

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360