Tuesday, July 15, 2008

FAIRWELD


Jumaat ni adalah hari terakhir tok bekerja kat Azan Media ni... rasa syg nk tinggalkan ofis ni.. byk pengalaman gak tok kerja kat sini.. tapi apa kan daya.. demi masa dpn tok yg masih belum terukir.. baik tok menimba pengalaman baru... walaupun kat tmpt keje tok ni xlahsehebat mana.. tapi environment kat sini mmg best.. creative team kat sini pun dh mcm family kedua tok... Akan datang tok mgkn jarang singgah ke umah2 kowang memandangkan tanggungjawab tok dh semakin besar.. insyaallah tok jenguk2 dihujung minggu.. kalo berkesempatan... byk hal yg perlu tok selesaikan... skrg ni pun hidup tok berterabur n x terurus sgt.. serabut kepala.. aaaii... uban pun dh tumbuh byk...

Kat ofis ni la tok mulai berkenalan ngan kowang semua.. workstation tok ni sungguh privacy skali.. aman dan damai.. bos x kaco.. leh wat keje sambil2 chat.. tmpt baru dh x leh dah.. tapi xpe lah sekali skala kowang rindu kat tok pun best gak..

Cuma kat sini tok ingin pesan.. kowang jgn nakal2.. buat lwk berpada2.. jgn jadi mcm k.e ketawa sampai sawan kambeng.. berbuih sabun FAB kat mulut dia.. tgk2 kan abam zool.. tok risau kalo dia x mkn.. apatah lagi kalo x tidur.. nanti dia termenung sowang2 kat beranda.. yg lain semua jaga diri baik2.. peningalan sementara tok ni kowang jgn risau2 k.. kalo windu kat tok.. mengadap la gmbr tok lama2.. jgn angau lak yer.. susah tok nanti.. umah tok lak.. tlg tgk2 kan.. tok ada jemur cadar kat luar.. nanti sesapa tlg angkatkan letak kt beranda blkg.. tok dh sediakan bakul kt situ.. abam bha pun tlg tebas semak2 kat umah tu jgn ko kebas beskal aku lak.. kakak tiri n yaya tlg jaga warung tok.. jgn bg budak2 tu main2 robohkan x pun karate warung tok tu kesian org2 kg xde tmpt nk lepak.. beruk tok kat blakang tlg tgk2 kan gak.. bg dia mkn cukup2.. jgn bg dia mkn durian.. nanti dia meroyan.. mamaket tlg pantau kerenah2 diorng ni.. kalo byk songeh.. lpskan beruk tok kt blakang suh dia gigit kat org tu.. ajar skit... mek pun kalo nk kutip wang perlindungan jgn la kasar2 sgt.. sian diorg... kalo leh bg la cenderahati lps diorng byr.. Kmok jgn marah2 kat abam zool.. dia semakin sensitip kdg2.. kgee pun tlg pantau masak2 kt warung tu... takut2 kalo ader gajah masuk dlm periuk...Penduduk yg lain tu pun jaga diri baik2.. bwk beskal ke motor ke... jgn wikang2 slalu.. lebih2 lg anak2 dara.. x baik tau.. nanti berdarah hidung abg nabil.. Kpd Mamaket tok amanahkan gantikan tmpt tok utk sementara waktu ni.. ada apa2 mslh org kg.. wat x tau jer.. diorg semua dh besar.. tau la nk hidup...

byk sgt tok merepek.. emo lak tok ni.. ntah apa2 ntah...
bye.. bye semua.. (sambil menyorong beskal)..

10 comments:

Kakak Tiri said...

Alamak... hingus Akak meleleh kat meja warung ni ha. Sedih la pulak.

KitKet said...

aii lah tok.. macam nak pegi jauh naw.. malam2 tok masih balik umah kan..

mana montel tok tu.. bagi kat mamaket lah buat kenangan..

Warnawanie said...

tok pun jaga diri leklok.....

NaD said...

tok, tayar beskal tok pancit tu.. beruk tok gigit malam td. oo..patut la tok sorong je.

Gudluck di tempat baru =)

yaya|azura said...

tok.. apa ni tok?? tak besh aa cenggini.... alaaa tok .. tak rock laaa.. alaaaa... alaaaaa.. kan kan .. kan yaya dah nanes nie.. alaaa.. huwaaaaaaaaa....

-me- said...

tok jaga diri ye tok. ai lobeu

aku la ros said...

tok... nnt dah kaya jgn lupa kami semua tau.. jgn lupa lak upgrade warung tok..

Dory said...

i wish u all the best and take care!! ingatla org yg tersayang.. hehe

sue cipot said...

semoga tok terus maju jaya di tempat baru..
jaga dri baik2 tok..

Si Tukang Karut said...

tok bekas kaki tu mana?...boleh buat mengubat luka...selamat maju jaya tok!

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360