Wednesday, July 9, 2008

Ku Merindui Kg Halaman Lama..

rasa2nya dh braper lama kita tinggalkan kg lama?... rasa x lama sgt.. tapi tiba2 rasa rindu lak.. teringat zaman2 kehangatan berblog ngan kowang semua.. di sana lah kita semua berkenalan.. masa dulu tok mula berblog ngan k.e, aduss, jaja, aju, dory dan rakan2 seangkatan mereka yg lain.. pastu lak tok berkenalan ngan yaya n the gang.. diikuti nabil kalo x silap tok.. seterusnya kenal la mamaket.. kakak tiri... sehinggalah kesemua yg dikenali skg.. byk lagi sebenarnya tapi citernya pjg2 lak.. malas lak..hehehe.. pertemuan yaya n yana adalah hari plg sweet skali.. best sgt time tu.. rasa happy walaupun baru jumpa.. kan yaya kan.. kita mkn kat chili's.. pastu lak tok kenalkan k.e kpd yaya yana n mazni kat bagan lalang.. lps tu relationship kenal2 geng lain tersebar.. kalo nk ikutkan sejarah tertubuhnya kg sri 360 adalah bermulanya dari Nabil.. dia yg memberi nama kg kita.. ketika itu pertemuan semua penduduk kg utk menghadiri majlis perkahwinan kakaknya.. kalo x silap tok.. itu lah pertemuan paling ramai sekali.. hampir semua ada.. mmg best time tu.. dan di situ lah tok dilantik menjadi ketua kg secara x langsung... walaupun ader tentangan beberapa pihak.. hahaha... ader gak gathering2 yg tok x dpt hadir.. kdg2 frust gak x dpt gi.. mulai saat tu la penduduk kg sri 360 ada di semua pelusuk negeri... sbnrnya kita ramai penduduk cuma skg ni je yg kita masih berhubung..

Tok rindu gelak tawa masa kat kg lama.. byk tok kongsi suka dan duka.. slalu ketawa sorang2 bila kowang semua melalut.. hahahaha... ader gak beberapa geng2 360 yg lain ym ngan tok.. mereka kesunyian setelah penduduk kg telah berpindah... mereka mahukan kita kembali menjenguk disana.. tapi tok jenguk2 gak.. disana mmg kesunyian... x semeriah dulu...

Apa2 pun tok mmg sayang kat kowang semua.. kdg2 tu tok sangka betapa organize nya kg kita ni.. bermcm2 ragam.. kerja.. kerjaya yg kg kita miliki tanpa mengira usia.. semuanya equal... yg dh berpangkat ibu atau bapa pun melayan jer perangai org2 muda yg belum cukup pengalaman hidup.. yg muda2 ni lak mcm terer jer.. hahahaha...

ni antara entry yg tok wat slalu ketawa sowang2 masa kat kg lama kita
http://blog.360.yahoo.com/blog-iEzGIqE8erWolkkCkdTctajffA--?cq=1&p=3477#comments

27 comments:

zool irfan said...

yela.. i pun masa nak jumpa yaya n yana malu la.. puasla zool control perot tapi last last terkentot jua.. hehehehehe..

ha tok.. aku kenal mem dulu dari tok..pastu baru tok kenal dia..aku buat banyak follow up..

~ beaber ~ said...

old sweet memories never fades ..

^_^

Pink Marie said...

me antara org2 yg degil tamo berpindah pastu kesunyian sorang2.. me sayang kampung lama. tempat jatuh bangun tok, sentimental ok. tp me skang juge sudah berpindah, meninggalkan kenangan lama dan memulakan hidup baru.

tok dan org2 kg dtg le melawat kubu me kat http://mafiakampung.blogspot.com
tlg me kemas2 perabot sume. tata.

KitKet said...

haha yer kan.. masa mamaket kenal korang semua masa tu kat chillis mid valley.. memula tu segan jugak sebab korang semua memang dah gang lama.. mamaket baru ajer nak masuk daun. Tapi bila dah lama2 borak.. kowang memang best macam kicap cap kipas udang.. kipas berani mati punya

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Rasa2nya sy mula kenal ngan semua org kat sini sejak Januari ataupun Februari 2007. Tgk geng ni cam happening jer. Masa mula2 nak berkenalan tu, siap mlm tu tak leh tido, serious, risau kalau sy x diterima sebagai kwan, ye lah, tiba2 muncul, pastu nak berkawan lak.

Anyway, rasa terharu sgt2 biler pelawaan untuk berkawan diterima oleh Tok Ketua dan semua penduduk kg. Oleh itu, marilah kita kekalkan persahabatan ni smpi biler2, walaupun dah kawen dan ader 14 org anak nanti, he he he...

Kalau saper2 nak berkawan ngan sy pun, sy terima, sy pun org biasa jer, tiap2 hari makan nasik ngan kicap manis, tak lebih dari tu.

Akhir sekali, sy ucapkan all the best and good luck kepada kawan2 semua! Insya-Allah akan dimurahkan rezeki olehNya, Amin!

yaya|azura said...

tok masih ingat lagi saat2 pertemuan pertama kita ye tok .. ooowhhh.. shuweeeet sangaaaat!

*hug tok kekuat!*

encik bha said...

nk HUG yaya jugak..kuat2....
OPs....

Kakak Tiri said...
This comment has been removed by the author.
Kakak Tiri said...

Tok sin cos tan yek? Leleh la bila Tok jiwang syahdu macam ni.

I rasa I kenal Yaya dulu. Masa tu wallpage dia comel sangat gambar bunga-bunga. Pertemuan pertama dengan Yaya and Bukit, pegi tengok citer Jangan Pandang Belakang. Pas tu pi makan steamboat. Masa tu I perasan, K-e control macho habis.

I sedih sangat bila ingat restoren steamboat tu dah tutup. Tok buat la steamboat kat warung. Sure bertambah maju warung Setarbak Tok.

BTW, entry tu tak dapat nak tengok sebab Tok dah tutup pintu rumah lamaTok. Tak dapat masuk.

yaya|azura said...

ohh .. mem tertarik pada dindingku yang berbunga-bunga itew rupenye.. hohoho.. tok... tok suka tak spender bunga-bunga yaya aritu?? comel kan?
*tupai winkwink kat abam zool*

sue cipot said...

hurmm sue pon mule2 kenal dgn yaya jugak tp xclose mana.. sesaja suke mjengah blog dia..suke baca cerita yg dia tulis..

kmudian sue kenal tok..baru tau wujudnya geng 360.. mule2 kenal tok habis smua pages tok sue kelebek (pages jer ek) then tok lah org yg 1st sue jumpa tsrempak kat putra..(tok ingat x?)

Then dr situ kenal abg zool, k.e, akak tiri, bukit.. cerita korang ari2 buat ari2 sue ceria pdhal masa tu tgh down giler2..

Then kenal nabil masa geng hantu kamben mhentam sue.. masa tu nages2 baca entry nabil.. mmg tharu sgt dgn nabil smpai lah sue rasa nabil is my superhero hahahhaa..

sue masih di blog just mnulis dgn rasa.. menulis ttg hati.. mnulis dikala sawan mjelma hahahaha emo timeeee

anyway tq pada korang smua sbp sudi jadi kawan sue.. syg sangat kat korang.. mcm nabil jugak harap pshbtan kite bkekalan..

Tok Ketua said...

yaya.. tok mmg suka spender itu.. ditambah pulak kalo yaya menari poco2 ngan tok.. huh.. sweet sgt..

aii.. zool.. apsal mata ko berair?.. sakit mata ker?.... oppss..

SPAZZO said...

yupe! gua mula2 start blog dulu pon kat 360 la.. first time kita jumpe kat shah alam kan? time tu skali dgn yaya n jaja.. tapi ape kan daya skrang nie kerja kat nun hujung kampung utara malaysia. dah xbleh join korang beronggeng ;)

"may the force be with us...."

aku la ros said...

jumaat lepas baru je jengah kg lama.. teringat kisah suka duka kat situ..

sekrang me rasa terharu sungguh.... tak dapat nak balas budi kowang2 semua.. sayang kowang2 semua... muahxxx

yaya|azura said...

uikss.. spazzo .. bile masa laa lu jumpa wa kat shah alam nie??? huuuu....

Kakak Tiri said...

Spazzo tu... heh... otak pikir lain, tangan tulih lain. Maklumlah, orang hati berbunger...

Tok Ketua said...

yaya ni.. x ingat ker?.. masa tu kita baru blk dari bagan lalang.. kita jumpa spazzo kat shah alam sek 13.. masa tu dia x dpt join sama kita gi mkn2.. huhuhhu

yaya|azura said...

ohooo.. lupe pule pada saat pertemuan itew.. sorilah spazzo kusayang, guwe lupaa... hiks! :P

tapi tok, ingat lagi tak spender apa yang cikyaya pakai waktu pertemuan kita yang pertama dulu??

Gee said...

k.gee pun kenal Yaya dulu.. siap blajar ngan Yaya cemana nak letak lagu guna Imeem tu..

tapi dlm masa sama kenal kakak tiri kat blog Aiman ngan k.gee momok & Uda..

tapi org yg memula k.gee jumpa beaber ngan memnyer tu lah

yaya|azura said...

huuuu.. adakah semuanya berkenalan melalui diriku yang comey ini?? wahahhaa...... aku sungguh berbangga sekali dua kali tiga kali juwaa... abam asbha, meh sini yaya mo hug sampai lemas...
:P

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Yaya, x baik buat camtu, nanti mati lemas camner? :-p

zool irfan said...

yaya.. zool pun nak gak lemas dalam dakapan yaya.. plssss

encik bha said...

ko nie ZooL....
x leh tgok org nk lemas sikt...ada je nk tumpang....

Khambeng Madu said...

kahkahkah....komen yaya buat aku terbayang2...hahaahah

SilverFerio said...

seronok wooo... mana2 je pegi ada kwn2... JB, Kedah, Sabah, Sarawak, pt timor... yang tak blh nyer acara makan2... mo pecah usus makan kat umah k.gee, umah mem... sampai la aku dapat tip.... kalo nak pegi umah depa2 nih... kena biar perut kosong... paling aku susah nak lupa... outstation JB, Jaz hantar kek dalam bilik. pastu bila aku smpai kat lobby Hyatt, dia buka pintu keta. itu lh 1st time jumpa jaz =)) lagi satu... aku dpt bnyk pesens dari kwn2 blog... tq ols

-me- said...

wohhoo.. terlambat lak baca entry nih. seperti biasa ai klu bab2 maya ni ai byk ketinggalan. hehehe

disini ai pun nak ngimbas gak kenangan2 dulu. ms first time jumpa tok. soalan ai satu je kat yaya. sapa 'chapit'? sbb wpun ai penduduk tetap kat 360. tp ai jrg bersuara. ai mmg tak reti sket nak bersosial di alam maya. tp klu di alam realiti i can be very da bising one. hehehe

dah tu kenal plak ngan k.e, abam zool, along, jaja, dory n semua gang2 diorg..pastu kenal lak ngan mamaket n kakak tiri... and the list go on n on...n moge2 terus on..

sekali lg ai nak tekankan klu ai senyap sket kat maya ni especially dgn kawan2 yg belom penah ai jumpa, maafkan la ai ye. ai suka nak berkawan dgn korang2 semua ni. tp kdg2 taktau cara... hehehe

anyway.. thanks to zura also. ko mmg talian kaseh, talian hayat, talian air dan juga talian hangit. hahahaha

Dory said...

teringat mule2 start 360.. slalu buli kambeng.. haha.. pastu jumpe mamaket dan kak yaya, kak yana, kak mazni, pastu g tgk jgn pandang blakang ngn kak laila, bamin... meriah sungguh... i miss u all!!

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360