Thursday, November 13, 2008

Previous love...

mlm tadi lps tok blk keje terus ke rumah mak.. amik la brg2 tok.. amik sikit2 la.. tiba2 ad suh amik surat2 cinta dulu2... aaarrggghhhhhh... tiba2 tok terkenang kisah lama masa sekolah2 dulu.. hahahaha... zaman2 tulis surat cinta...

masa blk tu tok ngan ad sama2 buka surat masing2.. bila ad tjk surat2 yg tok bg kat dia dulu.. rasa malu giler.. kelakar pun ader.. ntah apa2 ntah... x sanggup nk membacanya blk.. tidakkkkk!!!!... kitaorg tergelak2 baca surat2 masing2... bila dikenangkan blk tok ngan ad dulu... tu la antara saat2 plg manis dlm hidup tok... teringat cerita lama2 masa kami kenal waktu sekolah rendah... hahahahaha.. kecik2 dh pandai bercinta.. khekhekhekhe...

nk ceritakan masa dulu2 tok kenal ad mmg pjg... nk cerita pun kene bukak satu sesi bercerita kot... cma tok pendekkan citer.. masa sekolah rendah ad mula2 masuk kelas tok darjah 3 (kira2  bdk baru la).. tok mcm terpaku melihat dia.. x tau la knp.. mcm suka sgt.. tapi ad dulu garang sgt... sejak tu la tok rapat2 ngan ad.. huhuhuh... pastu masa darjah 4 kitaorg bg surat suka sama suka.. tiba2 surat tu kantoi kat bdk lain.. masa tu surat tu tercicir.. addduuuhhh... mampos aku... mana x nya.. cikgu baca surat tu dpn satu kelas.. tiba2 tok lihat ad tgh menahan baran... sejak dari tu ad x tegur langsung sehingga kitaorg darjah 6... mgkn terlalu marah ngan tok sbb cuai jaga surat dia... tapi tok masih suka kt dia... 

bila sekolah menengah tok dh x sama sekolah.. tapi sekolah kitaorg dekat jer.. xlah jauh sgt... tapi tok ikut gak perkembangan dia kt sekolah sebab kwn tok satu kelas ngan dia.. hehehehe... masa tingkatan 3.. best friend tok (faiz pengapit tok) bgtau ad selalu breakfast kt gerai area2 antara sekolah kitaorg.. apa lagi.. tok tiba2 rasa berdebar2... hahahaha.. tapi mcm nk jumpa sgt.. suatu hari tu bertemu gak kitaorg.. masa tu ad tgk tok mcm marah2 lagi... tapi tok berani kan gak dtg kat dia.. member2 ad.. sengih2 jer tgk kitaorg.. pastu tok mintak no telefon umah..maklumlah dulu ada walkie talkie jer.. tiba2 dia bg jer.. tok kaget.. tok pk.. dia masih marah ke x?.. mlm tu tok terus call dia.. kami malu2 nk bercakap... muahahahahaha....  esoknya kitaorg berjumpa kat area umah ad.. masa jln2 kt kwsn umah dia.. tok mintak couple.. then dia pun senyum angguk... wwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa... tok rasa tiba2 di awangan.. bahagia sgt... sejak tu la kita org couple sehingga jinjang pelamin.... adeehh.. sbnr pjg lagi cuma penat nk taip.. 

sepanjang kami bercouple byk gak dugaan yg kami dh tempuhi... cuma sampai tahap nk clash tu xde lagi.. cuma gaduh2 besar jer.. tu pun dtg dari kesilapan tok sendiri ngan pihak ketiga... bila dipikirkan blk ad slalu mmg bg kepercayaan pd tok... cuma tok jer kdg2 menghancurkan kepercayaan dia... tok byk belajar dari ad ttg menjaga hati pasangan... walaupun dulu kami x segempak couple2 lain.. tapi kitaorg happy... ala kadar jer... dugaan mmg byk... bkn cople dlm masa yg pjg tok banggakan.. kualiti bercinta itu adlah plg penting x kira la sekejap atau lama.. kalau lama2 couple tapi xde apa2 x guna gak... ntah la.. tu cuma pendapat tok jer... masing2 pun ada cara masing2...

ok la tok nk berjiwang lagi jap... suka lagu ni... retro love.. The First, My last and My everything...

byeee....


15 comments:

Pink Marie said...

lahai suwit nye..
mek kagum lah org yg bercinta panjang lebar mcm nie.
sbb mek, ntah. is easy to get love n trash anytime punye perangai.
ye ke??

suwit la tok n ad.. hmmm... i wish! tok pandai masak cem K.E tak?

Tok Ketua said...

jgn mek.. k.e dh merasa sampai hirup masakan tok.. dulu hampir2 mkn pinggan skali tau..

KitKet said...

so sweet! ada x gambar y'ols masa skolah rendah?

Tok Ketua said...

tu yg x sanggup nk display mamaket.. rasa sungguh jiwa remaja... hahahaha

sue cipot said...

kualiti bercinta itu adlah plg penting x kira la sekejap atau lama.. kalau lama2 couple tapi xde apa2 x guna gak

suke ayat tok yg nie, yup sue sokong tok. tempoh pkenalan bkn satu tiket untuk kite bahagia...

apa pon sue harap tok jaga ad baik2 occay? ad tu baik... btuah tok..

NaD said...

alahai..sangat sweet. susah nk jumpa org2 cenggini. selamat berbahagia tok & ad. ciknad nih... haihh.. hentah lerr.. huhuhu.

Mademoiselle Cynicleopetra said...

tok memng hebat...mommi dari menengah baru pandai cinta...tok dari darjah tiga...mommi bagi tok 5 bintang kepujian...syukurlah kan...cobaan tu normal....tak normal bila takde pancaroba...

MummyAju said...

wahh..syiokkknye!!! nape xdisplay surat cite skali..nk gak guling² bersame²..eheheee

aku la ros said...

walaweh.. dasat giler tu.. menakjubkan!!!

apapun.. moga perasaan serta kualiti cinta itu kekal sehingga akhir hayat...

Kakak Tiri said...

Alhamdulillah. Akhirnya bersatu :)

Saya, Aku dan Kamu said...

alahai.. rasa suweeettttt sgt baca cerita cinta tok ni.. tetiba rasa sayu pulak. sob sob sob pengakhiran & permulaan yg sempurna.. :)

zool irfan said...

huh.. kan tok kan.. banyak giler dugaan kan..

lama tok bertahan..bulan november 2008 tok dah setel kan.. huh

Khambeng Madu said...

hahaha...caya laa tok wei...geli paka aku baca masa ko bercita dulu...hahahah..

SilverFerio said...

luar biasa hebat nih

Mrs Jaja said...

hihihi...sonok baca entry nih..cayalah chapit..

Pendudukku

Pendudukku
Sebahagian Daripada Penduduk Kg Sri 360